Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Pendellampe

Pendellampe

Peder Larsen
Peder Larsen

En kunde har kjøpt en taklampe. Dette er en pendellampe som i utgangspunktet henges f. Eks i takkrok og kobles til den faste installasjonen inne i koppen.

https://www.lampehuset.no/sites/d...mpe%2035%20cm%20sort%20og%20opal.pdf

Kunden har kjøpt 2 lamper, fjernet koppene og hengt de opp på en aluminiumsprofil. 
Aluminiumsprofilen er skrudd i taket over ei trapp, så den er fullstendig utilgjengelig uten stige. Ellers er det ikke ledende omgivelser med ujordet installasjon, kursen har jordfeilautomat.
Jeg ble veldig i stuss på hvordan dette skal tilkobles.

https://ibb.co/CM1nR55

https://ibb.co/qjwrBp3

Jeg har gjort det slik som det fremgår av bildene over. Kunden skal knekke til et deksel slik at lederne er utilgjengelige. 

Er dette en mulig løsning eller er det, neineinei FEU, produsentens montasjeanvisning adjø? 

Bør aluminiumskinna jordes? 
krympestrømpe over PR- lederne inn til wago?

Synspunkter mottas med stor takk. 

Re: Pendellampe

Re: Pendellampe

I utgangspunktet er jeg ikke så "bekymra" med tanke på feu her, men fel § 36 beskriver at montasjeanvisning skal følges. Løsningen virker likevel å ivareta sikkerheten på en god måte, så langt jeg kan forstå.

Det mest utsatte ser ut til å være fra der ytterkappe på tilførselskabel er fjerna, og frem til tilkobling i Wago. Jeg tenker at disse med fordel kan få en ekstra strømpe trukket utenpå.

Det er andre i dette forumet med langt mer praktisk erfaring, med litt spesielle løsninger som her, men dette er i alle fall mine elsikkerhetsvurderinger.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor