Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Plastskap

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Plastskap

KH
KH

Er det godkjent i hht NEK 400 med under-fordelingsskap (skap for moduært utstyr, jfa o.l.) i plast/plastlignende utgaver i bolig, i landbruk?

Re: Plastskap

Jr
Jr

Både FEL og Nek 400: 2014- 823 sier at en fordeling skal være av ikke brennbart materiale. Jeg har kontaktet Schneider, de mener Kaedra kapslingen deres er av ubrennbart materiale på tross av at den er laget av plast.

Re: Plastskap

Re: Plastskap

Dette må Schneider kunne dokumentere. Jeg tror ikke et plastmateriale vil tilfredsstille NS-EN ISO 1182 (nederst side 472 i NEK 400:2014), som så vidt jeg vet krever at materialet ikke skal understøtte forbrenning når det blir utsatt for høy temperatur (1030 grader?) en gitt tid.

Re: Plastskap

Jan
Jan

Schneider oppgir:

650 °C i henhold til IEC 60695-2-1

Re: Plastskap

Re: Plastskap

Produsenten må dokumentere at krav til utførelse i ikke brennbart materiale er tilfredsstilt.

Veiledningen til avsnitt 823.810.512.01 i NEK 400:2014 konkluderer med at metalliske kapslinger, med unntak av magnesium er å betrakte som kapslinger i ikke brennbart materiale.

Hvis produsenten mener at plastmaterialer også er "innenfor", så påviler det altså den aktuelle produsenten å kunne bevise/dokumentere at så er tilfelle. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor