Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Reduksjonsfaktor Tabell 52B-17

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Reduksjonsfaktor Tabell 52B-17

Stig
Stig
Jeg har en PR som går fra fordelingen, gjennom rør, og ut på yttervegg. ref.metode A2. På ytterveggen ligger kabelen delvis sammen med to andre kabler. hvilken reduksjonsfaktor skal benyttes?

Re:Reduksjonsfaktor Tabell 52B-17

MA
MA
Det kommer an på hva som ligger av belastning forventet på de andre kursene, er det slik at alle tre kurser er forventet strømtrekk under 30 prosent av total belastning på kurssikringen er det ikke nødvendig redusere i det hele tatt i følge NEK 400 2010 side 179. Dersom det er over 30 prosent på en eller fler må du redusere i forhold til hvor mange av disse som er aktuelle men la oss si at alle tre kabler trekker over 30 prosent forventet belastning i normal drift da skal du redusere med 0,79 dersom man velger tabell 52 17 enkelt lag på vegg.Men hver klar over at I NEK 400 2010 side 195 står det midt på siden i merknad at faktor for gruppe her 0,79 er beregnet på 100 % kontinuerlig belastning. Og om dette ikke er forventet er det greit å fastsette høyere faktor enn tabeller og på slike ledninger du har her som er utvendige og i tillegg korte strekk og sikkert ikke 100 % belastet samtidig kan du i grunn normalt droppe hele reduksjon om det da ikke er tre kurser til fast belastede 16 A med kontinuerlig 3600 W pr kurs som står på hele tiden samtidig da:)
Derfor som du nå ser er det ikke lett å svare konkret på det du spør om da NEK 400 2010 gir rom for svært mange vurderinger og forskjellige tolkninger ut i fra forskjellige forventede typer belastninger og størrelsen på disse.

Re:Reduksjonsfaktor Tabell 52B-17

Stig
Stig
Takk for en meget fin oppsummering, kjekt at man får svar så fort når det er noe man lurer på :)

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor