Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Risikoavstand tabeller

Risikoavstand tabeller

VF
VF

Hei

Blar i FSE 2006 med revidert veiledning fra 2016 og ser tabellen for risikoavstand (s.13) er forskjellig fra NEK EN 50110-1:2013 (s.44). Det er spenningene opp til og med 60kV som er forskjellig, over det så er avstanden lik igjen.
F.eks så er risikoavstand for 6kV 400mm etter FSE og 90mm etter NEK EN 50110-1:2013

Hva er gjeldende her? Kom det oppdaterte avstander i årene mellom der?

Bøkene er til info nyankommet fra Energi Norge sin installatørpakke og skal være siste revisjon.

Re: Risikoavstand tabeller

Re: Risikoavstand tabeller

Forskrift gjelder alltid foran norm/standard. Risikoavstander i § 5 i fse gjelder i Norge, det vil si 400 mm til og med 36 kV.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor