Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Skjøting av 25mm2 kobberline

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Skjøting av 25mm2 kobberline

Ronny
Ronny
Jeg lurer på hva jeg skal bruke til å skjøte en jordwire 25mm2 som er lagt rundt tomta mi.Problemet er at den ikke er lang nok til å føres inn i sikringsskapet. Er det lov å bruke en vanlig primaksklemme til dette formålet eller kan den kun brukes innendørs eller må jeg bruke en hylse som jeg presser på?

Re: Skjøting av 25mm2 kobberline

Atle Jan Westrheim
Atle Jan Westrheim
I henhold til Normguiden til NEK 400 er det definert at det er ett krav til at skjøter som er nedgravd og ikke er tilgjengelig for kontroll, skal utført som press- eller sveiseforbindelser. Dette gjelder også eventuelle tilkoblinger til jordspyd.

Re: Skjøting av 25mm2 kobberline

Forumleder
Forumleder
Nedgravde skjøter skal skjøtes med C-press eller Cadweld

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor