Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Tavleprodusent

Tavleprodusent

Christian Våge
Christian Våge

Hei,

Hva er kravene for en tavleprodusent og benyttelse av personell.

Må en tavlebygger ha fagbrev? (I fek §2 seksjon g står det: Forskriften gjelder ikke arbeid knyttet til elektriske tavler når arbeidet utføres hos tavleprodusenten)

Hvilken kompetanse kreves av en tavlebygger? Instruks eller fagbrev? Og hvor står det?

Skal en tavlebygger installere tavle hos kunde, kreves det da Faglig ansvarlig (fek § 7, 2 ledd), og bruk av kvalifisert personell (fek § 6), og at virksomheten er registrert i Elvirksomhetsregisteret (fek § 3) Eller kan en tavlebygger montere tavle hos kunde, og overlate tilkobling til bestiller/elektroforetak som har installasjonen når han selv kun har fagbrev som tavlebygger?

Re: Tavleprodusent

Re: Tavleprodusent

Arbeid på et tavleverksted er ikke underlagt FEK. En tavle er et elektrisk utstyr, og tavleprodusent må forholde seg til FEU og NEK 439.

Tavlemontør er et eget fagbrev, men det er ikke krav til å benytte personell med slikt fagbrev for produksjon av tavler. (Det er heller ikke krav til fagbrev for produksjon av annet elektrisk materiell).

Ute hos kunde gjelder som du beskriver kravene i FEK.

Se Tavleforeningens forståelse her; https://www.tavleforeningen.no/im..._p%C3%A5_tavler_i_installasjonen.pdf.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor