Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Tilkobling av 2 stk varmtvannsberedere

Tilkobling av 2 stk varmtvannsberedere

Gjest
Gjest

Hei.

Skal koble til 2 varmtvannsberedere på 15kW. I dag står det 2 eksisterende tanker på 10kW. Disse blir matet fra en 95mm2 cu (foransikret 63a), som går inn i en koblingsboks. Videre fra koblingsboks går det en kabel til hver tank. 
Kan denne løsningen brukes på de nye tankene? Eller må det opp ett skap med kursavganger til hver tank?

Re: Tilkobling av 2 stk varmtvannsberedere

JHS
JHS

OT men grei tilleggsinfo:

Husk at kabel som går inn til bereder/el-patron/elkjel iht. produsentens anvisninger normalt må tåle minimum 90°C..

Husk også å minne kunde på årlig etterstramming av koblinger! (stor forskjell på minimum 90°C og maks 90°C som de fleste installasjonskabler har)

Mange som bommer på det. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor