Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Tilleggsutjevingsforbindelse

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Tilleggsutjevingsforbindelse

Frank Sandhei
Frank Sandhei
Kan dere tolke innholdet i paragraf 753.413.1.6 og komme med eksempler på dette.

Re: Tilleggsutjevingsforbindelse

Forumleder
Forumleder
Dersom varmekablene har ledende skjerm/kappe eller overdekket av kyllingnetting eller liknende, skal skjerm/kappe og netting tilkobles til beskyttelseslederen for kursen.

Eksempelvis hvis varmekablene er overdekket av kyllingnetting kan dette løses ved å legge et K rør med PE-leder frem til nettingen, hvor nettingen klippes opp, ledningen tilkobles med en presshylse, og i tillegg hvis kablene er nedstøpt i betong, - krympes skjøten med strømpe.

Utjevningsforbindelsen til nettingen føres frem til bryteren for styring av varmekablene, tilkobles sammen med PE-leder for kursen, PE-leder i varmekabel.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor