Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Trådløs bryter bad

Trådløs bryter bad

Nick
Nick

Kan man ha enpolt trådløs styring av lys på bad, dersom lyskilden er SELV?

Re: Trådløs bryter bad

Re: Trådløs bryter bad

Ja, ref. 701.537.1.301 i NEK 400:2018.

For en fast tilkoblet belysningsarmatur montert i et rom eller i et utendørs område som inneholder en dusj og/eller et badekar, skal det finnes en betjeningsbryter som medfører at alle faseledere i strømforsyningen til lyskilden kobles ut dersom:
• lyskilden kan skiftes ut av brukeren, og
• kapslingsgraden blir dårligere enn IP3X eller IP2XC under utskiftingen, og
lyskilden ikke er forsynt ved SELV eller PELV.

Utkoblingen av faselederne skal utføres av betjeningsbryteren selv, eller av et annet koblingsorgan (for eksempel en kontaktor, et relé).
VEILEDNING - For belysningsarmaturer med ikke-utskiftbare lyskilder, er lyskilden ikke beregnet til å bli skiftet ut av brukeren

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor