Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Utgjevningsjord

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Utgjevningsjord

Kai O.Andersen
Kai O.Andersen
I private boliger, hvor rørlegger bruker " rør i rør", hva er kravet, og hva blir gjordt med utgjevningsforbindelse til blandebatterier og dusjkraner?

Re: Utgjevningsjord

Forumleder
Forumleder
Vi ønsker å få en uttalelse fra normkomiteen (NK 64) angående dette. Spørsmålet er derfor sendt videre til NK 64. Så fort vi har fått mer informasjon om dette vil det bli lagt ut i forumet.

Re: Utgjevningsjord

Ole Petter S
Ole Petter S
Først vil vi nevne at vi har sendt ditt spørsmål til normkomite NK 64 som tolker Norsk Elektroteknisk Norm, NEK 400.

Men vi tillater oss å komme med følgende synspunkter:
Hvis vi ser generelt på dette spørsmålet er ikke norsk drikkevann elektrisk ledende, derfor er det ikke behov for utjevningsforbindelse på vannkrana i de fleste tilfeller.

Men dersom krana er montert på betong og skruforbindelsen kommer i kontakt med armering i betongen er det å anse som en annen ledende del og det må derfor installeres en utjevningsforbindelse.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor