Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Utstyr uten bakplate

Utstyr uten bakplate

nils
nils

Ihht Nek 400:2018 del 515 er det strenge krav til montasje uten plate. Men hva med montasje av taklamper der de kommer med en kobling i en kopp? Vil dette da være et avvik eller gjelder kun forskrift om utstyr og produsentens egen montasjeveiledning (om den finnes....)?

Re: Utstyr uten bakplate

Elektriker
Elektriker

Er det kanskje formildende at det er noen centimeter avstand mellom koblingen og taket?

Re: Utstyr uten bakplate

Re: Utstyr uten bakplate

Normen er generell på at elektrisk utstyr uten bakvegg ikke kan monteres direkte på brennbare overflater, om det det ikke etableres brannskille mellom utstyret og brennbar vegg/tak.

NEK 400-5-51-515.1 Utstyr uten bakvegg skal ikke monteres på en overflate med mindre brannskille er anordnet mellom utstyret og en brennbar overflate. Ved en brennbar overflate skal utstyret adskilles fra overflaten med et isolerende mellomlegg med brannmerking FH1 i samsvar med NEK EN 60695.

Eventuelt avvik avklares med produsent av det elektriske utstyret.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor