Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Varmekabelanlegg/jordfeilbryter

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Varmekabelanlegg/jordfeilbryter

Atle Jan Westrheim
Atle Jan Westrheim
NEK 400-8-802:2002

802.6.1

Betyr dette at det skal benyttes jordfeilvern i alle varmekabelanlegg uansett hvilke rom det installeres i ? Eller er det andre normer som beskriver unntakene ?

Re: Varmekabelanlegg/jordfeilbryter

Forumleder
Forumleder
I NEK 400:2002 avsnitt 802.6.1 og avsnitt 753.413.1, 753.413.2 setter krav til at varmekabelanlegg og systemer for oppvarming av gulv og tak skal være beskyttet av strømstyrt jordfeilvern med en utløsestrøm som ikke overstiger 30 mA.
Det betyr i praksis at alle varmekabelanlegg skal være beskyttet med strømstyrt jordfeilvern uansett type rom etc.
Så vidt oss bekjent finnes det ingen normer som beskriver unntak fra dette.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
nor