Finnes det noen retningslinjer og veiledninger ved arbeid på tavler der hendelsesenergien er over 40 cal/cm2?
Vi har beregninger som viser nivå opp mot 80-100 cal i tavler fra 80-tallet. Vet ikke hvordan det er med lysbuetesting, men de er langt svakere konstruert enn nye tavler.
Jeg kjenner til PPE-klassifiseringen, men det stopper litt opp ved 40 cal. I tillegg er jeg veldig usikker på hvordan en skal risikovurdere tavler der energien er så høy. Dette gjelder både utvendig betjening av skillebrytere og effektbrytere (lukket dør), og starterskuffer som en må åpne døren for å få ut.
Arbeidsgiver har gitt oss en del verneutstyr, men maks det tåler er rundt 40 cal. Vi får beskjed om å kle på oss så mye som mulig ved betjening. Jeg synes ikke det er godt nok, men skulle gjerne hatt noe å argumentere med.
Har prøvd å finne noe om dette på internett, men det var ikke så lett.
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.