Jobber offshore og i den siste tiden har ett ord blitt veldig populært. Flerfaglighet/flerferdighet.
Spesielt innen elektro/automasjon har dette blitt veldig relevant. Bemanning skal ned og man flytter elektro oppgaver over på automatiker eller motsatt.
Spørsmålet sådan er da, hvor går skillelinjen? Når går dette fra flerferdighet/flerfaglighet og over til at man egentlig burde hatt 2 fagbrev? Hvis det i det hele tatt er behov for? Hva slags ekstrakompetanse må på plass?
Blir f.eks luftet ideer ovenfra at automatiker skal få lokal opplæring på UPS system, kraftfordelingssytem, tavler osv. Det virker også som man skal bevege seg innpå høyspent biten i anlegget i tillegg.
Hvor går grensen på dette? Alle formuleringer og tolkninger blir strekt til det ytterste på hva man skal gjøre. Hvor mye opplæring kan man forvente skal være på plass før man kan si at man har fått relevant og god nok opplæring??
Virker som det er utrolig enkelt å bare skyve oppgaver fra ene faget og over på det andre, med det behovet for kompetanse som da blir gjeldende. Men så snart jeg setter foten på land så er jeg "strippet" for faglig kompetanse og er ikke kvalifisert til å koble 2 tamper og jord i min egen bolig, for å sette det litt på spissen.
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske forsyningsanlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem?
Logg inn
Du har for øyeblikket ikke mulighet til å poste innlegg.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.