Såvidt jeg husker så ble det et krav om at varmtvannsberedere levert med støpsel ikke skulle ha større effekt enn 2000W. Likevel praktiserer noen elektrikere å klippe bort støpselet og koble ledningen permanent i en koblingsboks. Noen her inne som gjør det samme? og hvorfor?
Godkjent FSE-opplæring for deg som jobber med elektriske anlegg. Hold deg oppdatert slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsdag. Les mer.
beredere over 1500w montert i bolig skal være fast tilkoplet.
OK, er det noen nye regler som har kommet i senere år det da eller?
Fra 1. jan. 2011 til 1. jan 2015 ( Nek 400: 2010) gjaldt alle fra 2000W og oppover. Fra 1. jan 2015 til 1. jan 2019 (NEK 400: 2014) gjelder over 1500W, altså 1501W og oppover.
Takker for svar. Så man får lov til å klippe støpsel selv om leverandøren av VVB leverer den med støpsel også da?
Ja, DSB har i en uttalelse sagt at en ikke endrer et produkt, altså trenger ikke lage ny CE merking, ved klipping av støpsel. Alle steder unntatt bolig kan en fortsatt bruke støpsel, selv om det igrunn er en dårlig løsning og en bør vel risikovurdere til å heller koble fast.
Verdt å nevne at industristikk over 150 cm også kan velges som alternativ både i bolig og ellers
Har DSB rett til å uttale seg om hva som endrer og ikke endrer et produkt??????
DSB er myndighet både for elektriske anlegg, utstyr og produkter.
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.