Norsk
Norsk Engelsk Polsk Portugisisk
Trainor har kontor i flere land:

Ex d enkeltkompresjonsnippel?Ex d enkeltkompresjonsnippel?

Ex d enkeltkompresjonsnippel?

Hei.

Driver nå med en Detailed ATEX inspeksjon på rigg, og har kommet over ett tilfelle der "alle" mener noe vi ikke finner støtte for.

Det er på en større Ex d IIb kapsling montert enkeltkomprimerende kabelinnføring type CMT A2F på uarmerte fleksible kabler tilknyttet en traverskran. Den generelle oppfatningen om bord hevder at det ett eller annet sted står at kapslinger med volum over 2dm3 skal ha dobbelkomprimerende eller støpenippel. Kan det være slik at dette er anbefalt praksis, men ikke ett krav ved uarmerte kabler?

Re: Ex d enkeltkompresjonsnippel?

Jeg antar (og påpeker at det bare er en antagelse) at det er noe forvirring rundt kravene grunnet overgangen fra
kravene i EN 60079-14:2008 (NEK 420:2010) pkt. 10.4.2, som satte krav til valg av kabelinnføringer i henhold til et flytskjema som blant annet refererer til 2dm3 som du beskriver, og
kravene i EN 60079-14:2014 (NEK 420:2016) pkt. 10.6 (med underpunkter), som beskriver noe som er mer i linje med at kabel og kabelinnføring skal være godkjent for den faktiske bruk.

Man må altså sjekke hvilken normversjon anlegget er bygget etter, og kontrollere at kabelinnføring OG kabel er godkjent for den faktiske bruk dersom siste versjon skal legges til grunn.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

nor