Norsk Engelsk Svenska Polsk

Fjerne dører på tavle.Fjerne dører på tavle.

Fjerne dører på tavle.

Spørsmåls Tom
Spørsmåls Tom

Hei

Sliter litt med å finne noe konkret om jeg har lov til å fjerne dører på en tavle.  Tavlen står i et tavlerom som er egen branncelle og er for sakkyndig betjening. Men det er litt trangt i rommet, og ved å kunne fjerne dørene på tavlen så hadde det løst problemet.

Re: Fjerne dører på tavle.

Bobb
Bobb

Nei, da får tavlerommet en annen farekategori. dersom dørene er påmontert kan du bevege deg i rommet med bekledning tiltenkt risikovurderingen som ble satt av prosjekterende. Fjerner du dørene må man risikovurdere entring av rommet på nytt mht. bekledning osv. det er mye mere, men kort summert.

Re: Fjerne dører på tavle.

Re: Fjerne dører på tavle.

Som Bobb skriver vil fjerning av tavledører endre viktige forutsetninger relatert til sikkerhet.

Er tavlen produsert iht. tavlenormen (NEK EN 60439 ble implementert for ca. 20 - 25 år siden i Norge) bør produsent, om mulig, involveres.

Om dette ikke er mulig, eller det er en eldre tavle, må anleggseier selv stå for alle nødvendige vurderinger av hvordan endringen påvirker den totale sikkerheten. Det finnes flere virksomheter i Norge som kan bistå anleggseier i disse vurderingene.

Beste løsning er normalt å ikke fjerne tavledørene. Dette vil imidlertid avhenge av om "litt trang i rommet" medfører svekket personsikkerhet ved betjening. 

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

Varme arbeider - sertifisering (E-læring)

Du som driver med sveising, skjæring, sliping, bruk av varmluftsverktøy eller annen bruk av åpen ild trenger sertifikat i varme arbeider. Kurset får du hos oss.For å få sertifikat trenger du i tillegg praktisk slukkeøvelse

Les mer

Elektroinstallatørprøven - forberedende kurs (Klasserom)

Skal du ta elektroinstallatørprøven? På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!

Les mer

Elektrotermografi - NEK 405-1 (Klasserom)

Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiseringseksamen siste kursdag.

Les mer

Elkontroll næring - NEK 405-3 (Klasserom)

Elkontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.

Les mer

NEK 400:2018 (Klasserom)

Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.

Les mer
Trainor.no

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor