Stikk til elbilStikk til elbil

Stikk til elbil

Gråstein
Gråstein

Opprinnelig vil ikke delnormen 722 ha tilbakevirkende effekt, men DSB skriver i rapporten "Elbil- lading og sikkerhet" at den vil ha en tilbakevirkende effekt dersom eksisterende kurs med vanlig stikkontakt skal benyttes til regelmessig lading. De henviser til §16 i forskrift om elektriske lavspenningsanlegg som sier at anlegget skal være egnet til forutsatt bruk. Her er jeg enig, siden en vanlig stikkontakt ikke er egnet til langvarig høy belastning man får ved lading.

Hvordan hadde det vært hvis tilkoblingspunktet var en industrikontakt istedenfor vanlig stikkontakt? En industrikontakt er jo egnet til høy driftstid. Kan man derfor si at anlegget er egnet til forutsatt bruk og 722 vil derfor ikke ha tilbakevirkende effekt?

Re: Stikk til elbil

Re: Stikk til elbil

I "Elbil - lading og sikkerhet" fra DSB er dette beskrevet mot slutten av punkt 2:
Dette innebærer at kursen ved bruksendring må oppgraderes til gjeldende regelverk, det vil si jordfeilbryter type B, samt maks 10 A sikring for vanlig kontakt (strømbegrensning gjelder ikke for CEE/EN 309 kontakt).

EN 309 er aktuell norm for industrikontakter.

Trainor AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Vi beklager! Trainor.no støtter dessverre ikke lenger eldre versjoner av Internet Explorer.

Oppgrader til en nyere versjon her eller bytt nettleser, feks. til Google Chrome.

For mer informasjon eller hjelp, kontakt oss.

Trainor behandler personopplysninger og benytter cookies. Les mer her.
nor