Automasjon

Prosess, styring og regulering

Automasjon
Automatiker vs automasjonsingeniør

Hei!

Hva er egentlig forskjellen mellom å være en automatiker og en automasjonsingeniør?

Spurt ${formatDate(1664987682)}
Løst Løst
Automasjon
D/P celle

Hei

Er det noen som kan forklare D/P celle litt enkelt for en som ikke helt skjønner? Er lærling i prosess faget.

Spurt ${formatDate(1664355279)}
Løst Løst
Automasjon
Dimmer halogen/ledlys

Hei.

Vil man spare strøm ved å dimme ned lysene i huset? En dimmer slik eg har forstått det regulerer spenningen til belysningen. Vil ikke da strømtrekket gå opp? lavere spenning, høyere strøm.

Spurt ${formatDate(1663675887)}
Løst Løst
Automasjon
Kortslutningsbergning på ark!

Hei går i 2klasse på vgs elektro vi skal ha prøve på mandag 25 september om kortsluttningsberegning! har null peiling kan noen hjelpe

Spurt ${formatDate(1663569936)}
Løst Løst
Automasjon
Skriver, kva er det?

Hei

Eg ser fleire plassar, gjerne i eldre artiklar/oppgåver/dokumentasjon av komponentar i reguleringssløyfer, at det dukkar opp ein komponent som ein kallar for "skriver".

Eg lurer på kva dette er? Er det noko som loggfører signal? Bilde/dokumentasjon anyone?:)

Ellers tusen takk for at de har eit så flott forum for bransjen, det er til stor hjelp!

Spurt ${formatDate(1663066817)}
Løst Løst
Automasjon
Fasefeil gammel pumpe

Jeg har en gammel asynkronvekselstrømsmotor som tidligere har vært en pumpe. Jeg startet den her om dagen på 230V som den er godkjent for men etter ca.7 sekunder så gikk koblingsboksen opp i røyk og motoren stanset i etterkant så kjører den men trenger hjelp til start. Er ikke dette et typisk tegn på fasefeil og hvordan kan jeg fikse dette? er koblet til 230 fra stikkontakt fordi det er et test system. Har ikke kontaktinformasjon til motorleverandør (manglende dokumentasjon til motor)

All hjelp tas imot med åpene armer :)

Spurt ${formatDate(1662706648)}
Løst Løst
Automasjon
Dreieretning 1-fas motor

Hei! Jeg har en ny 1-fas motor med kondensator som går feil vei (ifølge pila på motordeksel) Usikker på hvordan dette endres, kan noen forklare?

Spurt ${formatDate(1661154119)}
Løst Løst
Automasjon
tidsstyring av lys

Jeg bygger en tavle som inneholder deriblant multifunksjonrele (timer) for styring av lys. Timeren vil jeg ha til å tre i kraft når døgnuret er i off. ¨Har koblet opp alt og fulgt prinsippskjemmaet til tidsrelet uten hell. Jeg har brukt Y1(B1) pulsinngang på tidsrelet og lagt kontaktsett NO over spolen på kontaktoren for lysene: Mulig jeg har oversett noe og ikke helt har forstått timerens virkemåte.

Spurt ${formatDate(1660213039)}
Løst Løst
Automasjon
Mykstart uten frekvensomformer?

Hei jeg er en automasjonslærling som jobber i et mer dataorientert firma der jeg hovedsaklig programmerer og jobber med PLS. Jeg har fått tak i en asynkron vekselstrømsmotor og skal gjennomgå et par øvelser med den, er det mulig å få til mykstart uten frekvensomformer eller skal jeg se om det er mulig å få tak i en frekvensomformer. (jeg innser jo at det er mer vanlig med frekvensomformere og hadde vært mer nyttig men bedriften har et litt tregt år og vet ikke hvor mye penger de disponerer til en lærling) Tusen takk for all hjelp i forkant :)

MVH Ole Jakob Ekelund

Spurt ${formatDate(1660041802)}
Løst Løst
Automasjon
Canbus vs profibus vs profinet

Hei.

Hva er egentlig bus-kommunikasjon og ethernet-kommunikasjon? Hva er forskjellen på eksempelvis CanBus sammenliknet med profinet?

Mvh

S.O.

Spurt ${formatDate(1656413112)}
Løst Løst
Logget inn som:
${ currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName }
Min profil
Trainor logo
Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.

Registrer deg

Allerede medlem? Logg inn

Andre tema

Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.

Forumledere

Rune Øverland

Rune Øverland

Seniorinstruktør

Les mer
Møt undervisningsteamet

Relevante kurs

Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.