Elektrisk støy

Terminering av kabelskjermer og potensialutgjevning

Elektrisk støy
Skjerming av kabel

Hei

Holder på med et anlegg med PLS styring og en del analoge signaler med skjermet kabel. Tavlene kommer ferdig med skinner for tilkobling av skjermen, men denne er ikke tilkoblet jord.

Etter det jeg har lært skal man tilkoble skjermen til signaler i den ene enden. Vil det da ikke bli riktig å tilkoble skinnen til jord og tilkoble alle skjermene til denne? I andre enden der utstyret er montert, tilkobles ikke skjerm.

Hva mener dere er riktig løsning?

Spurt ${formatDate(1562876851)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Ytre påvirkninger fra jernbaneanlegg

Hei

Jeg prosjekterer et teknisk bygg, fordelingsystemet er 400V TN-C-S.

Noen meter unna ligger det Bane Nor sin spor. Der skal det genereres returstrøm ved passerende tog. Returstrømmen går delvis i spor/skinner og delvis i jord.

Tekniske bygget skal sannsynligvis utjevnes mot jernbane sitt anlegg.

Kan denne returstrømmen komme inn i tekniske bygget og hvordan skal man da beskytte utstyr mot denne påvirkningen? Eller er denne problemstillingen uaktuelt?

Hvilke normer kan man lese for å finne info om dette?

Takk!

Spurt ${formatDate(1559039459)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Sporadisk utkobling av jordfeilautomater

Hei!

Jeg har en kunde som sliter med sporadisk utkobling av jordfeilbryter. Anlegget har grei isolasjons motstand, (8-10 Mohm) og en total lekkasjestrøm på 2-2,5 mA. (virker normalt ut fra noen varmekabler og bruk av Pr, som gir noe kapassitiv strøm) Har skiftet til jordfeilautomat på alle kurser, men sporadisk utkobling forekommer fortsatt og på forskjellige kurser??? En kurs med varmekabler og en kurs med vaskemaskin. Utkobling skjer 1-2 ganger i døgnet. Ofte rundt kl 04.00 om natta. Har vært i kontakt med nettleverandør, men de fastholder at feilen må ligge hos kunden. IT-nett med ca 130V mellom alle faser og jord!

Noen forslag?

Spurt ${formatDate(1553254945)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Rekkevidde Emi

I montørhåndbok nek 400-2010 fig 8,6a side 304 vises det til avstand mellom kilde og offer. Er avstand = diameter på kabel eller en leder?

Hvorfor er det ikke 3 ledere med?

Er det uskjermet (ikke emc kabel) som er beskrevet?

Spurt ${formatDate(1553119124)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Isolasjonskontroll og fantomspennign

Hei,

Skal isolasjonsteste en HPU. Har målt fra starterskapet til pumpen uten noe problem, men når jeg tester fra starterskapet og tilbake til hovedtavlen hopper målingene vilt mellom 1 Mohm - 2,2 Gohm. Har målt spenningen over kablene med sikringen ute og ser at den ligger 15-30 V. Er det noen som har erfaring med å isolasjonsteste anlegg med slike spenninger?

Normal spenning er 440V 60Hz.Kabelen er 3x1x50mm2 montert på kabelbro.

mvh

Stian

Spurt ${formatDate(1552315576)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Jordfeil i varmekabler

Hei sliter med at jordfeilautomat slår ut etter ca7 -til 8 timer .. når jordfeilautomat har slått ut kan jeg legge den inn igjen og den holder 8 nye timer .det er 3 stk varmekabler på kursen alle er megget og er tette .. 2stk varmekabler på 1000w og en på 300w . Varmekabler er styres med solid state relé ..disse kan lekke 3mA strøm i følge databladet .. ... noe forslag til løsning ...??

Spurt ${formatDate(1550505692)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Jordfeilstrøm registrert i nettleverandørs nye måler

Nettleverandørs nye måler viser en jordfeilstrøm på over 400 mA i perioder på opptil 5 min. Anlegget har 3 stigere med JF brytere på 100 mA og belastningsvern med 30 mA JF vern i alle fordelinger.

Melkerobot har frekvensomformer på vakumpumpa.

Ingen JF vern slår ut, hva kan være årsaken?

Spurt ${formatDate(1546845412)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Frekvensomformere uten skjermet kabel

Hei!

Ett serviceselskap jeg jobber for ettermonterer en god del små frekvensomformere (erstatter kontaktorer) uten å gjøre noen videre tiltak når det gjelder skjermet kabel, emc nipler, sikkerhetsbrytere for emc. 1-3 kw omformere.

Hvordan er reglene på dette? Jeg har tatt det opp med serviceleder, men har fått til svar at det er OK så lenge det ikke skaper noen problemer.

Spurt ${formatDate(1544528028)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Støy VFD

Hvordan kan en enklest måle og tolke støy i kabelnett fra en frekvensomformer.

Spurt ${formatDate(1544395774)}
Løst Løst
Elektrisk støy
Motor tilførsel & PTC

Hei er det noen som vet om det er mulig å kjøre tilførsel til en motor og termistor signalet i samme kabel?

Spurt ${formatDate(1540971695)}
Løst Løst
Logget inn som:
${ currentUser.firstName + ' ' + currentUser.lastName }
Min profil
Trainor logo
Opplæring for fagfolk. Av fagfolk.

Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.

Registrer deg

Allerede medlem? Logg inn

Andre tema

Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.

Relevante kurs

Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.