Kurs for elektrikere, automatikere, ingeniører og annet personell som arbeider med eller prosjekterer elektriske anlegg offshore. Les mer.
Hei. Jeg kan ikke finne noen spesifikk informasjon vedrørende krav rundt installasjon av overspenningsvern i skipstavler. Det ser ikke ut til at IEC 60092-serien (NEK410) eller DNVs regler sier så mye om dette. Har forumleder eller andre tips om noen veiledninger eller retningslinjer som omhandler dette temaet?
Hva er kravet til megging av lyskurser der det er installert jordfeilbrytere. Det er en utfordring med mye elektronikk i dagens lysarmaturer.
Hei,
Er det mulig å bruke fastmontert gummikabel fra rekkeklemmer i fordeling på landsiden, med hun-plugg i andre enden som plugges inn i inntak ombord?
Iht. IEC/PAS 80005-3:2014 ser jeg at det mest tradisjonelle er å ha uttakk og inntak i hver ende av kabel, men for denne installasjonen er dette ugunstig pga. kabelforlegning.
Dette gjelder for et landstrømsanlegg for skip >50m og >500BRT.
Hei! gjelder spørsmål ang vedlikeholde av midlertidig utstyr. hva sier reglene om hvor ofte utstyret skal sendes på land for en resjekk? jeg har alltid hørt at det skal sjekkes årlig, hvor stor det beskrevet? hva bør en gjøre om midlertidig utstyr som står i havet ikke har vært inne på land for resjekk?
Hei. Jobber på et smoltanlegg og fikk et artig avik som jeg lurer litt på.
Har en mobil tilhenger tank ca 15M3. Den har påmontert en motor 400V for omrøring inne i tank, den står alltid tilkoblet for tidstyrt omrøring. Selve tanken er av glassfiber. Understellet er stålkonstruksjon med labb som står i bakken når den ikke er etter traktor. Den har gummi hjul. Noe stål og blikk rund vakumpumpe som tømmer og fyller, denne pumpen går på kraftoverføring fra traktor.
Sørsmålet er om det finnes noe direktiv/krav/norm etc til jording, evnt skal/må den jordes og evnt hvordan?
Fikk jordfeil på 690V tavla ombord på den båten jeg er på. Kobblet vekk dette heatelementet og jordfeilen forsvinner. Megget dette heatelementet med 1000VDC. Målingene viser da 466 Mohm mellom fase og jord. Det mener jeg er gode resultater. Har et nytt heatelement , men det viser 17.26 Mohm. Jeg forstår ikke hvorfor jeg får jordfeil på tavla. Tavla viser >10Mohm når alt er normalt.
Ved dette elementet tilkoblet så raser verdiene ned til 2,1Mohm.
Kan det skje noe med dette elementet når det får spenning ??
Føler meg litt på jordet når jeg gjør denne oppgaven. Men dette er det jeg har funnet ut:
Ib<In<Iz 50A<50A<84.21A OK
I2<1.45*In 72.5A<122.10A OK
Spenningsfall : 3.79% OK
ktemp = 0.87
Knær = 0.88
cosphi = 0.8
Gått ut ifra PEX kabel og B-automat.
Men hvordan kan jeg finne ut om det med 16C automat er greit? Blir forvirret av det de nevnet med batteridrift 200A og at ikmin ikke skal være mindre enn 0.175kA på en 40m 16B automat.
Kan noen hjelpe meg dersom jeg har regnet ut feil i starten , og hvordan jeg går frem på spørsmålet om 16C automaten? :)
Er det noen formelle Kompetansekrav for megging med 2500Volt
Hei,
Er hos Supplier for å føljge opp ein innkjøpspakke til HVDC-Platform som skal stå på Britisk sektor.
På vedlagt bilde kan ein sjå at dei har kun brukt "Flange Nut" som mutter til utjevningsforbindelse av motor.
Normal praksis er først skive -> sprengskive -> rustfri mutter., men er det krav til dette? Isåfall i kva standard kan eg finne denne teksten?
Jobber ombord på en flytende enhet i Nord-sjøen hvor vi har diskusjoner angående THD målinger.
Anlegget vår inkluderer 6,6kV/ 690V/ 400/ 230V med totalt flere "hovedtavler" og masse underfordelinger.
De store spørsmålene er:
Hvor må målingene utføres? Er det nok med en måling pr "trafokrets" ( f eks om en 400V hoved tavle har 3 underfordelinger tilkoblet, er det OK med en måling i hovedtavlen eller må en også ta måling i alle 3 underfordelingene)?
Er det noe krav i forskrifter angående intervall på slike målinger?
Har dere noen kurs som er relatert til dette?
:-)
Registrer deg og bidra til Norges største fagforum for sikkerhet.
Allerede medlem? Logg inn
Våre eksperter svarer på spørsmål i flere kategorier innen elektrisk ekspertise inkludert Ex, forskrifter, HMS og automasjon.
Trenger du sertifisering, opplæring eller kurs i elsikkerhet? Enten du velger e-læring, et webinar eller et instruktørledet kurs fra Trainor, er kurset laget av våre fremste eksperter. Alt til det beste for din læring og sikkerhet.